Justitia din Singapore a pregatit 13 capete de acuzare impotriva fostului insarcinat cu afaceri al Romaniei in aceasta tara, Silviu Ionescu, la o zi dupa ce procurorul general l-a gasit responsabil in doua accidente care au avut loc in decembrie, anul trecut si care s-au soldat cu decesul unei persoane si ranirea altor doua.

Acuzatiile se refera la conducerea imprudenta, cauzatoare de moarte, vatamare corporala, fuga de la locul accidentului, neacordarea de ajutor victimei, refuzul de a accepta un raport al politiei dupa accident - se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe din Singapore.

In document se mai precizeaza ca reprezentantii Ministerului l-au convocat pe ambasadorul Romaniei la Singapore, Aurelian Neagu, pentru a a discuta, saptamana viitoare, despre aceasta problema.

Pe de alta parte, publicatia The Straits Times comenteaza ca Silviu Ionescu se bucura in continuare imunitate diplomatica, iar autoritatile de la Bucuresti nu au dat vreun semn ca intentioneaza sa ridice aceasta imunitate. Jurnalistii i-au contactat pe avocati, care au declarat ca Ionescu ar fi trebuit sa fie in Singapore pentru a raspunde acuzatiilor care i se aduc.

Contactat telefonic de jurnalistii din Singapore, fostul diplomat, in varsta de 49 de ani, a repetat de cateva ori ca nu este surprins de verdict, exclamand, la un moment dat, ca "Este o prostie!", relateaza cotidianul The Straits Times.

Silviu Ionescu a fost suspendat de MAE pe perioada anchetei. Procedura intr-un caz in care este implicat un diplomat in tara in care este acreditat se deruleaza in statul din care provine acesta.