Protestul spontan al angajatilor RATB este total nejustificat si se bazeaza exclusiv pe zvonuri - este una dintre concluziile la care a ajuns, joi, primarul Capitalei, dupa discutiile cu reprezentantii conducerii Regiei, carora le-a dat asigurari ca salariile soferilor nu vor scadea. Primarul Sorin Oprescu regreta ca bucurestenii au de suferit din pricina unui conflict intern al RATB, "conflict declansat exclusiv pe baza unor zvonuri si rautati aruncate de anumite persoane", se arata intr-un comunicat al PMB, citat de Agerpres.

Potrivit Primariei Capitalei, salariile angajatilor RATB nu au scazut, iar salariul mediu net al unui conducator auto este in acest moment de 2.400 de lei net, plus sporurile de munca grea si tichete de masa cu valori intre 150 -170 de lei. Mai mult, salariile angajatilor RATB au fost incarcate inca de miercuri, adica in avans, tocmai pentru ca sunt sarbatorile de Paste, se mai arata in comunicat.

In cadrul intalnirii de la sediul RATB, Sorin Oprescu a verificat daca se respecta contractul colectiv de munca, daca salariile sunt platite la timp, daca sporurile de munca grea sunt acordate conform legii si daca tichetele de masa sunt distribuite in concordanta cu intelegerea dintre sindicate si conducerea regiei, prin contractul colectiv de munca. El spune ca prevederile Contractului colectiv de munca au fost respectate in totalitate.

PMB mai precizeaza ca din discutiile purtate joi dimineata a reiesit faptul ca angajatii au o anumita nemultumire fata de liderii de sindicat, insa primarul Capitalei nu are posibilitatea sa intervina in acest conflict, singurii in masura sa isi aleaga liderii de sindicat fiind angajatii RATB.