UPDATE 2: Primarul general Sorin Oprescu a declarat, dupa intalnirea de joi dimineata cu conducerea RATB, ca angajatilor li s-au redus din 1 martie 2009 orele suplimentare si ca unii si-au pirmit banii pe aceste ore, altii nu. Aceasta problema trebuie sa o rezolve conducerea RATB.

"Nu s-a atins nimeni de salariile soferilor (...) Ma indoiesc ca acest protest a fost spontan. Imi cer scuze fata de bucuresteni, nu am stiut de acest protest", a declarat Oprescu. El a dat asigurari ca soferilor nu le vor scadea veniturile si ca va fi respectat contractul colectiv de munca, valabil pana in noimebrie 2010.

Salariul mediu net este de 2.400 lei plus bonurile de masa, a mai spus Oprescu.

El i-a invitat la discutii pe liderii angajatilor, la sediul RATB. Protestatarii declarasera ca il asteapta ei pe Oprescu la Autobaza din Titan.

UPDATE 1: Primarul general Sorin Oprescu a sosit la sediul RATB in jurul orei 7:50, pentru discutii cu conducerea institutiei.

Peste o mie de soferi ai RATB au declansat, miercuri noaptea, un protest spontan la autobaza Titan din Bucuresti. Joi dimineata, ei au refuzat sa iasa pe trasee cu autobuzele, tramvaiele si troleibuzele.

Este vorba in special de liniile 101, 102, 103, 104, 181, 246, 301, 330, 311, 335, 682, adica circa 360 de masini RATB care trebuiau sa plece pe traseu de la Autobaza Titan joi dimineata. Traficul este afectat mai ales in zonele Floreasca, Pipera, Nordului si Drumul Taberei.

Cititorii ne semnaleaza ca sunt complet blocate cartierele Militari si Drumul Taberei, mai ales pentru ca nici tramvaiul 41 nu circula, dar si zona Rahova.

Protestatarii sunt nemultumiti de salariile tot mai mici de la o luna la alta si ca nu au semnat contractul colectiv de muca pe acest an, transmit televiziunile de stiri.

Directorul Metrorex spune ca vor fi suplimentate garniturile de metrou acolo unde va fi un aflux mai mare de calatori.

Directorul RATB, Gheorghe Aron, a negociat miercuri noaptea cu soferii insa a plecat dupa doua ore. El spune ca soferii nu pot face greva pentru ca li s-a respectat contractul colectiv de munca.

O noua runda de negocieri cu sindicalistii a fost programata la ora 10:00.

Protestatarii vor sa discute mai ales cu primarul general Sorin Oprescu, caruia i-au cerut chiar demisia.

Angajatii RATB amenintasera inca de miercuri dupa-amiaza ca vor recurge la proteste. Ei reclama si faptul ca liderii de sindicat nu le mai reprezinta interesele. Unii dintre ei au sugerat chiar ca acestia au primit bani pentru a nu le mai reprezenta interesele in discutiile cu conducerea Regiei, scrie Mediafax.

"De la ora 16.00 nu a venit niciun lider de sindicat sa discute cu noi, desi stiau ca suntem nemultumiti. Am sunat la liderii de sindicat si ne-au intrebat de ce ne-am strans la autobaza Titan", a afirmat un alt sofer, care a precizat ca a venit la protest dupa terminarea programului de munca.