Premierul Emil Boc a decis in sedinta de Guvern de miercuri sa amane cu o saptamana adoptarea Legii educatiei, la cererea ministrului Daniel Funeriu, care a solicitat acest termen pentru a ingloba in proiectul de lege propunerile rezultate din dezbaterea publica si pentru a obtine avizul Consiliului Legislativ pentru document.

"Premierul a acceptat, astazi, propunerea venita din partea ministrului Educatiei, care a primit termen inca o saptamana ca sa inglobeze in proiectul Legi Educatiei Nationale propunerile rezultate din dezbaterea publica. Ministerul trebuie, totodata, sa obtina, in acest termen de o saptamana, avizul Consiliului Legislativ", a informat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Proiectul de lege privind educatia nationala a fost discutat si avizat de Guvern, intr-o prima lectura, in sedinta din 17 martie. Proiectul a intrat apoi in dezbatere publica pentru o perioada de doua saptamani, astfel ca termenul prevazut pentru adoptarea finala documentului de catre Guvern expira saptamana aceasta. Dupa ce va fi aprobat de Executiv, proiectul de lege trebuie inaintat Parlamentului pentru dezbatere si adoptare.