Romania depune eforturi pentru a gazdui la Bucuresti viitoarea Agentie europeana care va avea ca obiect de activitate reciclarea deseurilor. Anuntul a fost facut de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care a declarat intr-un interviu acordat Agerpres ca ideea este deocamdata "un embrion, un proiect".

"Vom continua si eforturile pentru gazduirea la Bucuresti a unei agentii europene importante. S-ar putea ca urmatoarea agentie care va fi creata sa aiba ca obiect de activitate reciclarea deseurilor - o tema foarte la moda. (…) Daca va deveni oficiala, atunci ne vom cunoaste si competitorii", a explicat Teodor Baconschi. Declaratia vine in contextul in care Romania nu a reusit sa obtina, in 2009, sediul Agentiei Europene pentru Reglementare in Energie.

Ministrul a declarat ca Romania ar urma sa trimita in viitorul Serviciu European de Actiune Externa aproximativ 20 de diplomati. Printre obiectivele tarii noastre se numara obtinerea sefiei unei Delegatii europene intr-o capitala importanta si cel putin o pozitie de adjunct, a mai declarat Baconschi, potrivit Agerpres.