Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, a anuntat, marti, ca renunta sa mai faca greva foamei. Anuntul a fost facut la finalul unei intalniri avute, marti dimineata, cu reprezentantii mai multor organizatii civice si cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care a dat asigurari ca Legea lustratiei ar putea fi adoptata de Parlament pe 20 mai, potrivit Mediafax.

  • "Avand in vedere rezultatul discutiilor si faptul ca am stabilit un calendar clar pentru adoptarea Legii lustratiei, va anunt ca din acest moment am iesit din greva foamei. Am vazut astazi ca exista vointa politica, iar adoptarea unei legi a lustratiei corecte era ultima dintre revendicarile pentru care militam eu", a afirmat Doru Maries.

Roberta Anastase a anuntat ca pe 13 aprilie va avea loc o noua discutie pe marginea Legii lustratiei, "cu amendamentele pe masa", iar pe 20 mai, aceasta ar putea fi adoptata de Parlament:

  • "Sper ca in 20 mai sa avem adoptata o Lege a lustratiei corecta. Vom amenda varianta trecuta de Senat care a fost, dupa cum spun reprezentantii ONG-urilor, cosmetizata. Avem majoritate in Biroul Permanent alaturi de colegii nostri din PNL si lucrul asta ne va ajuta sa rezolvam rapid aceasta problema".

Potrivit propriilor declaratii, Doru Maries s-a aflat timp de 78 de zile in greva foamei, adica din

12 ianuarie pana marti, si spune ca are 52 de kilograme. El a declarat ca a mai fost si altadata in greva foamei, pentru 74 de zile.