Este oare adevarat ca Biserica este imobila si ca tinerii se indeparteaza de ea? Religia ne este predata in scoli, sufletul ni-l descarcam la o bere cu prietenii, educatia sexuala se face la televizor, iar problemele de cuplu se rezolva la psihoterapeut. A devenit preotul un simplu prestator de servicii ritualice? Se intalnesc tinerii cu Biserica si altundeva decat in jurul controversatelor subiecte ale contraceptiei si avortului? Dar Biserica reuseste sa-si inteleaga si sa-si asculte tinerii?

Parintele Daniel Benga si tanarul filozof Dragos Dodu au raspuns la intrebarile cititorilor.

Parintele Daniel Benga este prodecan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Este doctor in teologie al Facultatii de Teologie Evanghelica a Universitatii Erlangen-Nurnberg, Germania. A predat vreme de doi ani religie la scoala nr.19 din Bucuresti si in prezent este preot la Biserica Sf. Stefan – Cuibul cu Barza din Bucuresti. Este casatorit si are trei copii.

Dragos Dodu este absolvent al Facultatii de Filozofie din Bucuresti, unde detine si un masterat in Filozofia Culturii. A fost redactor si traducator al editurii Humanitas, avand in grija seriile de filozofie si religie. A predat la Fundatia Calea Victoriei cursul de psihologia religiei. Este necasatorit.

  • Posteaza intrebarile tale prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate sau care constau in atacuri la persoana.
  • Comentariile dvs trebuie sa contina intrebari adresate invitatiilor