Sotia europarlamentarului Laszlo Tokes a intentat divort la Judecatoria Oradea. In solicitarea depusa in instanta, Tokes Edith sustine ca este exclusiv vina sotului sau, episcop reformat de Piatra Craiului, pe care il acuza de infidelitate, transmite Mediafax. In cererea de divort, aceasta il acuza pe Laszlo Tokes de "nenumarate aventuri pe care le-a avut, unele de care stiau si colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit sa fie discret".

Tokes Edith precizeaza ca poate dovedi toate acuzatiile pe care le aduce, "cu martori sau inscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notite". Sotia europarlamentarului sustine ca, in cei 25 de ani de casatorie, a fost "terorizata si traumatizata psihic" de sotul sau. "S-a ajuns la absurditatea sa comunice cu mine si cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea in mod oficial, circa 200 de scrisori, si al unui jurnal in care ne adresa intrebarile la care astepta raspuns: eram obligati sa mentionam fiecare cheltuiala pe care am avut-o, cu bonul atasat: lapte, fructe, curent, etc", se arata in solicitarea depusa la Judecatorie, citata de Mediafax.

"Nu ma invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta si la care isi invita prietenii si colegii, evitand sa apara cu mine in cercuri de prieteni", acuza Tokes Edith. Femeia cere ca, dupa divort, sa isi reia numele purtat anterior casatoriei, cel de Joo, si vrea sa-l oblige pe episcop la plata unei pensii de intretinere de o treime din venituri pentru cei doi copii, care inca nu si-au finalizat studiile. Primul termen al procesului de divort a fost stabilit la Judecatoria Oradea pentru 12 mai.