Campanie inedita impotriva gropilor de pe strazile Capitalei, demarata vineri de motociclisti. Campania consta in desenarea langa fiecare groapa a profilului unei persoane intinse pe asfalt, similar celor dintr-un accident mortal, si are ca scop constientizarea pericolului reprezentat de gropile din asfalt, informeaza Forumul motociciclistilor.

In acest fel au fost deja marcate in jur de 70 de gropi importante din toate sectoarele Bucurestiului, fiind folosit un spray cu vopsea nepermanenta.

"Daca in alt mod nu putem influenta autoritatile sa schimbe aceasta situatie, macar putem sa economisim banii de creta cheltuiti in participantilor traficului rutier la marcarea accidententelor si, in acest mod, poate vor ramane mai multi bani pentru intretinerea strazilor", se arata pe Forumul motociclistilor.

"Campania este simpla, non-agresiva, dar cu un impact puternic. Alatura-te oriunde ai fi in tara si ia cu tine cand pleci de-acasa o creta sau o creta cerata, ori o vopsea nepermanenta si fiecarei gropi din orasul tau conturul potentialei victimei pe care o asteapta. Astfel, cei ce sunt in masura vor sesiza numarul impresionat al locurilor unde asfaltul este degradat si vor dispune repararea gropilor cauzatoare de victime!!! Este important sa folositi momente ale zilei/noptii astfel incat sa nu deranjati traficul. Deasemeni, folositi creta sau vopsea nepermanenta ca sa nu existe explicatii si dialoguri inutile cu politia", ii indeamna motociclistii pe participantii la trafic.