Peste 1.700 de caini maidanezi au fost adunati de pe strazile Sectorului 1 de la deschiderea celui mai modern adapost pentru cainii fara stapan din Capitala, informeaza Agerpres.

De asemenea, au fost sterilizati si vaccinati peste 550 de caini, iar la 814 li s-au montat microcipuri.

Peste 230 de caini au fost revendicati de catre proprietari, iar 197 au fost dati spre adoptie in cadrul celor 13 campanii initiate de Primaria Sectorului 1 sau direct de la Centrul Odai.

Potrivit administratiei, Politia Animalelor a adunat de pe strazi in perioada ianuarie 2009 - martie 2010, 1.704 caini, dintre care 585 sunt inca adapostiti in Centrul Teritorial ''Odai''.

Inaugurat la 15 ianuarie 2009, Centrul Teritorial poate adaposti aproape 600 de caini care sunt ridicati de pe strazi.

Odata ajunsi in adapost, cainii sunt vaccinati, sterilizati si li se monteaza microcipuri pentru identificare.

Pentru a impiedica abandonul animalelor pe domeniul public si pentru a responsabiliza detinatorii de animale de rasa comuna cu privire la obligatiile ce le revin, Primaria Sectorului 1 a demarat, in octombrie 2009, campania de identificare a cainilor si pisicilor.

Cainii si pisicile din Sectorul 1 sunt monitorizati de politistii comunitari prin microcipuri si crotalii pentru o identificare mai usoara a proprietarilor, in cazul in care animalele se pierd de stapani.