Pensionarii din toata tara, afiliati la organizatiile sindicale, au protestat vineri cerand garantarea drepturilor varstnicilor, informeaza Agerpres.

Peste 200 pensionari pichetat sediul Guvernului, nemultumiti de valoarea punctului de pensie si de coplata in sanatate.

Federatiile nationale de pensionari au depus, in 10 martie, un amendament la proiectul Legii pensiilor, cerand ca punctul de pensie sa reprezinta 45% din salariul mediu si au amenintat ca daca actul normativ va fi adoptat in forma promovata de Guverm, vor iesi in strada pana la 500.000 de pensionari.

Concomitent cu protestul de la Palatul Victoria au avut loc pichete la sediile prefecturilor din tara.

  • O suta de pensionari, membri ai Sindicatului Liber al Pensionarilor din judetul Brasov, au pichetat vineri Prefectura Brasov intre orele 9,30-10,30.
  • Aproximativ 150 de varstnici galateni, membri ai cinci organizatii de pensionari din Galati, au pichetat sediul prefecturii, solicitand demisia Guvernului.
  • Aproximativ 50 de pensionari gorjeni au pichetat intre orele 10,00-12,00, sediul Prefecturii Gorj pentru a-si manifesta nemultumirile fata de ultimele hotarari ale Guvernului care le afecteaza valoarea pensiilor.
  • Aproximativ 100 de persoane au pichetat in fata Prefecturii Iasi.

Cu o zi in urma, peste 2.000 de profesori si-au strigat nemultumirile in strada, cerand demisia Guvernului si a ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.