Ambasadele Frantei si Spaniei la Bucuresti solicita autoritatilor suspendarea deciziei de evacuare a centrului "Gavroche", pana la judecarea recursului inaintat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului la Curtea Suprema. Centrul ''Gavroche'', singurul din tara care asigura protectia copilului - victima a traficului de persoane, urmeaza a fi evacuat, vineri, ca urmare a unei decizii judecatoresti.

"Avand in vedere evacuarea prevazuta pentru vineri, 26 martie 2010, a copiilor gazduiti de centrul «Gavroche», ambasadele Frantei si Spaniei reamintesc faptul ca acest centru a fost creat de catre organizatia non-guvernamentala franceza «Equilibre» si ca la vremea respectiva centrul era plasat sub tutela Ministerului Muncii. Acest centru pilot este destinat gazduirii copiilor victime ale abuzurilor si relelor tratamente, in special in beneficiul copiilor repatriati din Franta, Spania si alte tari europene", se arata intr-un comunicat transmis joi de serviciul de presa al Ambasadei franceze.

"Societatea Bucur Obor a revendicat imobilul care adaposteste acest centru, fara a prezenta un titlu de proprietate si in pofida faptului ca prima sa cerere de revendicare a fost respinsa de tribunal", sustine sursa citata.

Centrul «Gavroche» a fost apoi plasat sub autoritatea Directiei Generale de Asistenta Sociala si de Protectie a Copilului din sectorul 2 Bucuresti.

Societatea Bucur Obor a intentat o noua actiune in justitie pe care a castigat-o si care obliga centrul sa evacueze imobilul la data de 26 martie 2010.

"Avand in vedere ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului a inaintat un recurs la Curtea Suprema, care se va judeca in luna mai, ambasadele Frantei si Spaniei solicita autoritatilor implicate amanarea evacuarii pana la emiterea sentintei Curtii Supreme si, intr-o maniera generala, pana cand se va gasi o solutie pentru ca centrul «Gavroche» sa-si continue actiunea sociala", se arata in comunicatul transmis de cele doua institutii.