Aproximativ 200 de politisti din Iasi au iesit joi in strada, protestind fata de neacordarea celui de-al 13-lea salariu, neplata orelor suplimentare, lipsa diurnelor pentru deplasari si a primelor pentru concediu. Politistii spun ca prin mitingul de astazi doresc sa arate care sunt lipsurile cu care se confrunta cei care trebuie sa asigure ordinea publica.

Vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Nationale din Politie, Danut Dobreanu, spune ca principala nemultumire a politistilor este legata de neacordarea celui de-al 13-lea salariu.

Mai mult, politistii le transmit politicienilor sa lase “deoparte afacerile personale si sa se ocupe de ceea ce ar trebui sa faca, sa produca bani in Romania, locuri de munca. Le cerem sa isi faca treaba, sa nu faca politie, pentru ca si ei ne cer noua sa nu facem politica, pentru ca vom obtine intr-o zi si acest drept, pentru ca este recomandarea Consiliului Europei ca politistilor sa li se permita sa faca si politica”. De asemenea, politistii s-au plans si de faptul ca ei nu au reprezentanti la nivelul Senatului sau in Parlamentul Romaniei, asa cum au medicii sau profesorii.