Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri seara, ca, in a doua jumatate a acestui an, se va incerca elaborarea unor masuri legislative care sa nu mai permita nelucrarea pamantului si care sa contribuie la comasarea suprafetelor agricole, informeaza Agerpres.

"In partea a doua a anului si in baza discutiilor care se vor organiza cu sindicatele din agricultura, se vor incerca masuri legislative care, pe de o parte, sa nu mai ingaduie abandonarea pamantului si ramanerea in nelucrare, ... iar pe de alta parte sa stimuleze, prin mijloace fiscale, vanzarea pamantului si consolidarea suprafetelor in asa fel incat sa se poata face o agricultura eficienta", a declarat presedintele, prezent la deschiderea lucrarilor Adunarii Generale a Camerei Americane de Comert din Romania.

Seful statului a amintit ca, anul trecut, in Romania, peste trei milioane de hectare de pamant au ramas nelucrate.

Traian Basescu a mentionat ca reformele din agricultura nu vizeaza doar investitiile, ci si consolidarea suprafetelor de teren. El a remarcat ca, in Romania, exista 1,6 milioane de mici fermieri, care practica in mare parte o agricultura de subzistenta.