In jur de 800 de persoane l-au condus, miercuri, pe ultimul drum pe Mile Carpenisan. Jurnalistul a fost inmormantat cu onoruri militare la cimitirul "Rusu Sirianu" din Timisoara, iar slujba a fost oficiata de un sobor format din opt preoti, informeaza Mediafax.

Mile Carpenisan a fost condus pe ultimul drum de fosti colegi, prieteni, dar si reprezentanti ai autoritatilor. La inmormantarea jurnalistului au participat inclusiv consilieri judeteni, reprezentanti ai conducerii Inspectoratului de Politie Timis, ai Politiei de Frontiera, ai Prefecturii Timis, din partea Consiliului Judetean si a Primariei Timisoara.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Mile Carpenisan a fost condus de la capela spre locul de veci, cortegiul funerar avand in frunte militari ai Batalionului 32 Infanterie Mircea "Scorpionii Galbeni", care au tras cinci salve de arma.

  • Corespondent special timp de 10 ani

Mile Carpenisan s-a stins din viata luni, la doar 34 de ani. El era internat de cateva zile la Spitalul Judetean Timisoara, in coma, dupa ce suferise un blocaj renal si un soc septic.

Mile Carpenisan a devenit cunoscut ca jurnalist de razboi, gratie corespondentelor sale din Iugoslavia, Irak si din zonele afectate de tsunami-ul asiatic. El a fost timp de mai bine de 10 ani corespondent special al posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3, pana in 2008, cand a ales sa lucreze ca freelancer.

Jurnalistul isi dedicase ultimele saptamani din viata unei campanii umanitare prin care incerca sa salveze viata unui tanar de 29 de ani, bolnav de leucemie. Cu doar o luna in urma, jurnalistul isi scosese la licitatie casca militara pe care o folosise in Irak, intentionand sa doneze banii obtinuti la licitatie tanarului bolnav de leucemie.

  • "As vrea sa fiu un om de zapada..."

"Am trait o viata plina, am calatorit pe fiecare cale a mea, dar mai mult, mai mult decat atat am facut-o in felul meu. Regrete am cateva, dar apoi…sunt prea putine pe care sa le mentionez. Am facut ceea ce trebuie sa fac si uite asa am trecut prin toate fara exceptie. Mi-am programat fiecare deplasare si fiecare pas pe care l-am facut pe drumuri laturalnice. Ah…si, mai mult… mai mult decat atat am facut-o in felul meu", scria Mile Carpenisan cu putin timp in urma, pe blogul personal.

"Am iubit, am zambit si am plans, am avut partea mea la paguba, iar acum cand lacrimile au devenit substitut pentru bucurie ma uit in urma si ma amuz. Cand ma gandesc ca am fost capabil pentru toate astea si nu intr-un mod rusinos…e clar. A fost in felul meu. Si istoria o va spune. Mi-am asumat toate bunele si relele si pana la urma am mers pe calea mea. Da, e calea mea", mai scria jurnalistul.

Mile Carpenisan mai marturisea pe blogul sau ca "As vrea sa fiu un om de zapada. As vrea sa se bucure toti copiii in jurul meu, sa starnesc zambetele bunicilor lor si parintilor ce odata au fost copii. As vrea sa fiu un om de zapada pentru ca traiesc intr-o tara plina de ura fata de orice mai putin fata de oamenii de zapada. Nu mai vreau sa fiu din carne si oase pentru ca alea se strica cu timpul. E tara in care e bine sa fiu om de zapada. Atunci cu siguranta voi vedea multe zambete si sunt convins ca nu ma va deranja nimeni. Pai ce nu aveti dovada? Cine s-a preocupat vreodata serios sa curete zapada? Nimeni. Asa ca eu voi putea sa raman linistit si sa nu provoc griji prin simpla’mi existenta pana la primavara. Cine s-ar ingrijora pentru un biet om de zapada? …. iar apoi cand vine primavara as vrea sa ma topesc si sa devin apa. Sa se scalde toti copiii in ea si sa se bucure sa se balaceasca si bunicii si da si parintii ce odata au fost si ei copii…."