Mile Carpenisan, care a incetat din viata in urma cu doua zile, va fi inmormantat miercuri la Timisoara, la ora 15:00, la cimitirul "Rusu Sirianu". Zeci de oameni care l-au cunoscut pe jurnalist, atat din tara cat si din strainatate, au anuntat ca il vor conduce pe ultimul drum. Mile Carpenisan a devenit cunoscut ca jurnalist de razboi, gratie corespondentelor sale din Iugoslavia, Irak si din zonele afectate de tsunami-ul asiatic.

Mile Carpenisam ar putea primi, post mortem, titlul de cetatean de onoare al municipiului Timisoara. Anuntul a fost facut, miercuri, de viceprimarul orasului, Sorin Grindeanu, care spune ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local va propune un proiect in acest sens.

  • "Mile Carpenisan a fost un om deosebit si un adevarat profesionist, as putea spune ca este unul dintre putinii jurnalisti care s-au remarcat in mod deosebit dupa 1990 incoace. L-am cunoscut ca si jurnalist, mi-a fost si prieten si regret profund plecarea sa prea timpurie dintre noi. Consider ca pentru tot ceea ce a facut, pentru ca el este si va ramane o valoare la nivel national, dar pentru ca el a reprezentat si Timisoara si Banatul, merita sa devina cetatean de onoare al Timisoarei, iar in acest sens, saptamana viitoare, cand va avea loc sedinta de Consiliu Local, voi propune un proiect in acest sens", a spus Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

Marti, Mile Carpenisan a fost decorat post mortem de presedintele Traian Basescu cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler. Decoratia a fost acordata "in semn de recunostinta si apreciere pentru obiectivitatea si profesionalismul de exceptie prin care a contribuit la corecta informare a opiniei publice romanesti asupra evenimentelor din mai multe zone de conflict ale lumii".

Mile Carpenisan a incetat din viata luni, la doar 34 de ani. El era internat de cateva zile la Spitalul Judetean Timisoara, in coma, dupa ce suferise un blocaj renal si un soc septic.