Jurnalistul Mile Carpenisan va fi inmormantat, miercuri sau joi, in cimitirul "Rusu Sirianu" din Timisoara, afirma surse din anturajul familiei, citate de Mediafax. Trupul neinsufletit al jurnalistului va fi ridicat, marti, de la spital, si va fi dus la una dintre capelele din Timisoara.

Prieteni ai ziaristului au precizat ca familia acestuia a decis ca Mile Carpenisan sa fie inmormantat in cimitirul "Rusu Sirianu" din Timisoara.

Zeci de prieteni ai ziaristului din Timisoara, din tara, dar si din strainatate au anuntat ca vor veni sa il conduca pe ultimul drum pe Mile Carpenisan.

Mile Carpenisan a incetat din viata luni, la doar 34 de ani. El era internat de cateva zile la Spitalul Judetean Timisoara, in coma, dupa ce suferise un blocaj renal si un soc septic.

Surse medicale au precizat ca decesul jurnalistului a survenit ca urmare a unui stop cardiac.

Mile Carpenisan a devenit cunoscut ca jurnalist de razboi, gratie corespondentelor sale din Iugoslavia, Irak si din zonele afectate de tsunami-ul asiatic. El a fost timp de mai bine de 10 ani corespondent special al posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3, pana in 2008, cand a ales sa lucreze ca freelancer.

"Am trait o viata plina, am calatorit pe fiecare cale a mea, dar mai mult, mai mult decat atat am facut-o in felul meu. Regrete am cateva, dar apoi…sunt prea putine pe care sa le mentionez. Am facut ceea ce trebuie sa fac si uite asa am trecut prin toate fara exceptie. Mi-am programat fiecare deplasare si fiecare pas pe care l-am facut pe drumuri laturalnice. Ah…si, mai mult… mai mult decat atat am facut-o in felul meu", scria Mile Carpenisan, cu putin timp in urma, pe blogul personal.

"Am iubit, am zambit si am plans, am avut partea mea la paguba, iar acum cand lacrimile au devenit substitut pentru bucurie ma uit in urma si ma amuz. Cand ma gandesc ca am fost capabil pentru toate astea si nu intr-un mod rusinos…e clar. A fost in felul meu. Si istoria o va spune. Mi-am asumat toate bunele si relele si pana la urma am mers pe calea mea. Da, e calea mea", mai scria jurnalistul.