Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant organizeaza, marti, timp de peste doua ore, un miting in fata Ministerului Educatiei. Anuntul a fost facut de secretarul general al federatiei, Liviu Pop, citat de Agerpres.

El a explicat ca protestatarii sunt nemultumiti ca "nu a fost reevaluat pana la aceasta ora costul per elev", in ciuda demersurilor facute de federatie.

Tot marti, au loc pichetari la Prefectura Municipiului Bucuresti, Prefectura Constanta si Prefectura Ialomita.

In alta ordine de idei, luni, secretarului de stat Catalin Baba, citat de Mediafax a anuntat ca aproximativ jumatate dintre cadrele didactice au dat in judecata Ministerul Educatiei pentru a primi majorarile salariale conform Legii 221/2008, iar cei care au obtinut deja hotarari judecatoresti favorabile lor vor primi banii esalonat, timp de trei ani.

Acesta a explicat ca, in cazul in care profesorii au obtinut o sentinta definitiva favorabila pana la 31 decembrie 2009 intra sub incidenta Ordonantei 71/2009, astfel ca vor primi sumele, esalonat, in 2010, 2011 si 2012.

In cazul obtinerii unei sentinte favorabile definitive pana la 31 decembrie 2010, devin incidente prevederile Ordonantei de Urgenta 18/2010, astfel ca banii vor fi primiti esalonat in urmatorii 3 ani.

Catalin Baba a subliniat insa ca aceste plati nu inseamna o crestere definitiva a salariilor cadrelor didactice si ca este vorba doar de faptul ca, timp de trei ani, acestia vor primi, esalonat, sumele castigate in instanta, fara ca acestea sa fie incluse in salariul de baza.