Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat luni ca ministerul pe care il conduce urmeaza sa lanseze, in cateva zile, site-ul www.unpasinainte.edu.ro, unde cititorii vor putea posta opinii si sugestii cu privire la proiectul noii legi a Educatiei. Pe acelasi site, Daniel Funeriu va raspunde zilnic, pe video-chat, intrebarilor cititorilor.

  • "Doresc o dezbatere publica, cat mai sanatoasa. Sunt convins ca ar putea fi facute unele modificari si ca daca ne uitam cu lupa am putea gasi unele probleme, dar vreau sa avem o dezbatere publica ampla, deschisa privind acest proiect de lege", a declarat luni ministrul Educatiei, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Daniel Funeriu a promis, cu aceasta ocazie, ca va aparea zilnic cate o ora pe video-chat pentru a raspunde intrebarilor in legatura cu acest act normativ. El a mai adaugat ca acele propuneri "care dau coerenta legii" vor fi analizate.

Proiectul de Lege privind educatia nationala a fost deja postat, pentru dezbaterea publica, joi seara, pe site-ul Ministerului Educatiei. Actul normativ a fost discutat si avizat de Guvern, in sedinta de miercurea trecuta, intr-o prima lectura.

Sindicatele din invatamant sunt insa nemultumite de faptul ca proiectul a fost prezentat in Guvern fara ca acesta sa fie analizat si de cadrele didactice.