Activitatea in scolile din Capitala se desfasoara normal, iar profesorii trec notele in catalog, a anuntat luni conducerea Inspectoratului Scolar din Bucuresti, citata de Mediafax. Sindicatele recomandasera cadrelor didactice ca, incepand de saptamana aceasta, sa nu mai treaca notele elevilor in catalog, in semn de protest fata de legea salarizarii unitare si noua lege a educatiei.

"Am recomandat sa nu fie trecute notele in catalog ca o prima forma de protest, dar nu am facut referendum in acest sens", a explicat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Si presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a afirmat ca a fost vorba doar despre o recomandare a sindicatelor, iar marti se va sti cu exactitate cati profesori au urmat indemnul sindicatelor si nu au trecut notele in catalog.

Federatiile din educatie au anuntat, joia trecuta, un calendar comun de proteste, anuntand ca din 22 martie cadrele didactice nu vor mai trece in catalog notele si calificativele elevilor. Pe 25 martie, sindicalistii ar urma sa organizeze un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars de protest care se va incheia la Ministerul Educatiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii.

Tot pe 25 martie, cursurile vor fi suspendate in toate scolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educatiei, sindicalistii reclamand ca acesta nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat.

Pe 22 aprilie este programata o zi de greva generala in invatamant.