Senatorul Catalin Voicu sustine ca nu si-a codificat discutiile cu omul de afaceri Costel Casuneanu pentru a ascunde eventuale interventii in justitie. El a declarat, pentru Antena 3, ca nu a folosit cuvantul ”spital” in loc de instanta de judecata, ”doctor” in loc de magistrat sau avocat sau ”medicamente” in loc de bani sau alte foloase materiale. Explicatia senatorului pentru stenogramele publicate luni de HotNews.ro: "Costel Casuneanu are probleme de sanatate si se poate vedea si in evidentele medicale. (...) Trebuia sa faca o interventie pe cord in Romania, dar a ales sa mearga in strainatate".

  • "Casuneanu a apelat de multe ori la mine pentru ca am foarte multe cunostinte (...)Voi dovedi ca s-a umblat la aceste interceptari, iar textul nu este in integralitate. Cand vrei sa iei spaga, nu discuti pe telefon lucrurile astea", a sustinut Catalin Voicu.
  • In ceea ce priveste imprumutul pe care i l-a cerut omului de afaceri Costel Casuneanu, Voicu a declarat ca voia sa ajute pe cineva, "un om amarat": "Am cerut cu titlu de imprumut 200.000 de euro, l-am ajutat pe acest om care era intr-o situatie disperata si care era si intr-o situatie medicala speciala", a continuat el, precizand ca a cerut banii in septembrie 2009. "O sa vorbesc cu parintii mei, cu socrii mei, mai am si niste terenuri mostenire si trebuie sa-i dau banii omului", a adaugat senatorul social-democrat, precizand ca banii nu i-au fost returnati nici acum omului de afaceri.
  • "In Romania se face telejustitie, intai te condamna in spatiul public si apoi te condamna in justitie (...) Nu a existat cineva de la mine in colegiu care sa-mi ceara sa il ajut si sa nu-l ajut, pe telefon, exact ca acum. 95% din interventiile mele sunt pentru oameni necajiti din sector, oameni care nu au nici dupa ce sa bea apa", mai spune Catalin Voicu.
  • In ceea ce priveste relatia sa cu omul de afaceri Costel Casuneanu, Catalin Voicu a declarat ca "ne cunoastem de mai multi ani si, fiind prieteni, i-am recomandat mai multe persoane medicale. Are niste probleme de natura medicala".
  • Intrebat, la final, de unde are bani sa isi plateasca telefonul cu ajutorul caruia ajuta atatia oameni, Catalin Voicu a replicat: "Nu beau, nu fumez, nu ma distrez, nu sunt un om cheltuitor, am trait o viata intreaga cu parintii mei si am incercat sa rezolv intotdeauna problemele colegilor mei".

Fragment din discutia telefonica dintre Catalin Voicu si Costel Casuneanu, publicat de HotNews.ro:

Voicu Catalin: Sa traiti, domnule Presedinte!

Casuneanu Costel: Cu deosebit respect, domnu general!

Voicu Catalin: Voiam sa va informez in legatura cu hartiile acelea medicale trimise de domnul doctor al dumneavoastra si transmise sub stampila domniei sale. Pe data de 30 o sa-l anunte….baiatul…

Casuneanu Costel: Am inteles.

Voicu Catalin: …o sa-l anunte baiatul ca are prima intrevedere aci cu domnii ca sa stabileasca tratamentul, tot, tot, tot, ….chiar in cadru oficial, la spital, vor fi chemati, da? Pentru….(neinteligibil)…(vorbeste in acelasi timp cu Casuneanu)…

Casuneanu Costel: Am inteles.

Voicu Catalin: Si restul e totul foarte bine. Am inteles ca diagnosticul e foarte bun si nu-i rau, deci n-a fost cancer, nici intr-un caz.

Casuneanu Costel: Am inteles. E in regula.

Voicu Catalin: Va doresc o zi buna. Sa traiti!

Casuneanu Costel: Sa va dea Dumnezeu sanatate!