Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminica seara, ca limba oficiala in Romania va ramane "pentru totdeauna" limba romana si ca prevederile constitutionale care stipuleaza acest lucru vor ramane neschimbate, informeaza Agerpres.

"Limba romana ca limba oficiala a statului nu se negociaza. Prezenta partenerilor de la UDMR la guvernare alaturi de PDL nu pune sub semnul intrebarii Constitutia Romaniei [...] Niciun fel de revizuire a Constitutiei nu poate avea in vedere revizuirea limbii oficiale care ramane pentru totdeauna limba romana. Spunem aceste lucruri pentru a nu crea discutii cu privire la acest subiect pe care l-am abordat", a declarat Emil Boc.

Emil Boc a mai precizat si sambata, printr-un comunicat de presa, ca potrivit articolului 13 din Constitutie, limba oficiala a statului roman este limba romana, iar conform articolul 152 din Legea Fundamentala aceasta nu poate face obiectul revizuirii Constitutiei. Liderul democrat-liberal sustinea, in comunicat, ca ''orice discutie cu privire la oficializarea limbii maghiare este lipsita de fundament constitutional''.

''Partidul Democrat Liberal isi reafirma pozitia ferma potrivit careia Constitutia Romaniei se aplica, nu se negociaza'', conchide comunicatul semnat de Emil Boc.