Senatorul PDL Serban Radulescu a anuntat, vineri, ca a initiat modificarea unei legi astfel incat persoanele care sufera de un handicap fizic irecuperabil sa nu mai fie obligate sa se prezinte, anual, la comisia speciala de evaluare, transmite Mediafax. Radulescu a declarat ca nu este normal ca aceste persoane "sa infrunte anual birocratia doar pentru ca o comisie sa constate ca nu sunt apte de munca".

"Am initiat o propunere legislativa care completeaza Legea nr. 448/ 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Reevaluarea periodica a persoanelor cu handicap irecuperabil presupune prezentarea acestora, la un interval de 12 luni, la comisia de evalure pentru a se stabili daca exista eventuale modificari ale handicapului. O persoana, de exemplu, al carei picior a fost amputat, trebuie sa urmeze aceleasi proceduri de reevaluare. Cum se poate sa pui, inutil, pe drumuri un astfel de bolnav in fiecare an, care e clar irecuperabil?", a precizat senatorul democrat-liberal.

Potrivit acestuia, procedura actuala prevede ca si o persoana cu handicap fizic irecuperabil sa se prezinte, obligatoriu, la un control anual in fata unei comisii de specialitate, dupa ce, in prealabil, s-a prezentat la medicul de familie, la spital pentru internare in vederea reconfirmarii gradului de handicap, la Directia de Asistenta Sociala pentru ancheta si apoi la Directia de taxe si impozite.

"E clar ca pentru acesti oameni e umilitoare si dureroasa aceasta experienta, de a fi purtati pe drumuri ca sa li se spuna an de an cat de bolnavi sunt. De aceea am propus scutirea acestor persoane cu handicap fizic irecuperabil de a se mai prezenta, anual, la comisia de evaluare", a subliniat Serban Radulescu.