Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost trimis vineri in judecata, in stare de arest preventiv, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

In aceeasi cauza au fost trimisi in judecata au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC S.A. Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, Dragos George Stancu, pentru dare de mita si Gheorghita Pieca, fost administrator al S.C. PIC S.A. Pitesti, S.C. MUNTENIA ALIMENT S.R.L., S.C. PIC DISTRIB S.R.L. pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii il acuza pe Antonie Solomon ca, in perioada februarie 2006 – noiembrie 2006, in calitate de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, a primit mita in valoare totala de 50.000 euro, in mai multe transe, de la Cornel Penescu.

Solomon ar fi primit mita "pentru a facilita, cu incalcarea normelor legale, emiterea unei autorizatii de constructie pentru hypermarketul PIC Craiova (autorizatia de construire continand elemente nereale) precum si pentru a inlesni emiterea unei aprobari privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat respectivul hypermarket", potrivit sursei citate.

Autorizatia de constructie a fost semnata de Antonie Solomon in aceeasi zi in care SC PIC SA Pitesti a depus cererea prin care solicita aceasta autorizatie.

Anterior, pe baza unei documentatii identice depuse de solicitant, cererea fusese respinsa de doua ori de functionari din cadrul Primariei Craiova, intrucat exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti.

In urma unui control efectuat in 7 noiembrie 2006 de comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Dolj, la sediul hypermarket PIC Craiova s-a constatat ca magazinul functioneaza fara a detine autorizatie de mediu.

Atunci, Dragos-George Stancu, director de magazin, i-a oferit 1.000 de lei unui functionar din cadrul Garzii de Mediu, la solicitarea lui Cornel Penescu, pentru ca societatea sa scape de amenda.

Functionarul a refuzat primirea banilor si a dispus intocmirea procesului verbal de contraventie, prin care S.C. PIC S.A Pitesti a fost sanctionata cu o amenda de 15.000 lei lei.

Gheorghita Pieca, administrator al S.C. PIC S.A. Pitesti, S.C. MUNTENIA ALIMENT S.R.L., S.C. PIC DISTRIB S.R.L. (fosta ONITA S.R.L.), grup de firme controlat de catre Penescu, este acuzat ca "a intocmit sub semnatura proprie si a depus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Dolj un proces verbal de receptie partiala, datat 27 martie 2006, in care se precizeaza ca la acea data au fost receptionate fizic lucrarile la hypermarket PIC din municipiul Craiova, atestand in mod nereal, ca respectivele lucrari au fost executate cu autorizatie de construire".

Documentul este considerat fals deoarece aceste lucrari au fost executate fara autorizatie de constructie, motiv pentru care, anterior, Primaria Craiovei dispusese sanctionarea contraventionala, sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate.

"Prin aceasta manopera frauduloasa, reprezentantii S.C. PIC S.A. au incercat sa dea o aparenta de legalitate lucrarilor executate fara autorizatie", se arata in comunicatul DNA.

In acest dosar s-a instituit sechestrul penal asupra a 50.000 de euro din suma de 200.000 euro gasita in locuinta primarului Antonie Solomon.

Cornel Penescu nu are voie sa paraseasca tara timp de 30 de zile, incepand din data de 15 martie.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, in 3 martie.