Cadrele didactice care vor fi disponibilizate vor putea fi implicate in programe ale Ministerului Educatiei de tip "scoala de dupa scoala", a declarat, miercuri, ministrul Daniel Funeriu, dupa o discutie a membrilor Guvernului cu reprezentantii sindicalistilor care au protestat la Iasi, transmite Agerpres. Funeriu a subliniat ca vor fi desfiintate 15.000 de posturi din invatamantul preuniversitar, insa numarul de persoane disponibilizate va fi semnificativ mai mic.

"Inclusiv in noua lege a educatiei sunt prevazute programe de tip 'scoala de dupa scoala', programe care vor necesita personal calificat. (...) Cred ca pana la urma veti vedea ca va fi un numar mult mai mic decat cele 15.000 de posturi. Se exagereaza alarmist de catre presa, pentru ca intotdeauna s-a vorbit de desfiintarea a 15.000 de posturi", a spus Funeriu.

El a mentionat ca numarul de cadre didactice disponibilizate se va stabili exact in functie de cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar.

Proiectul legii educatiei va fi lecturat in sedinta de Guvern apoi va fi supus dezbaterii publice

Referitor la proiectul legii educatiei nationale, pe care Executivul il va analiza, miercuri, in prima lectura, Funeriu si-a exprimat speranta ca actul normativ va fi adoptat de Senat, in calitate de for decizional, pana in luna iunie.

"Vom trimite proiectul la Parlament imediat dupa perioada de dezbatere publica si am toata speranta ca pana la sfarsitul lunii iunie sa avem un proiect votat in Senatul Romaniei", a spus Funeriu.