Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca, in zilele urmatoare, va fi dat publicitatii Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania la capitolul justitie, transmite Agerpres.

Prezent luni la bilantul activitatii Ministerului Public pe anul 2009, Predoiu a precizat ca, dupa ce Comisia Europeana va da publicitatii raportul pe justitie, MJ va comunica strategia pentru dezvoltarea sistemului judiciar, care este finalizata si care va fi transmisa MP si Consiliului Superior al Magistraturii.

"Raportul de tara este asteptat in aceste zile. Dupa publicarea lui, in doua - trei zile, vom da si strategia Ministerului Justitiei, care vizeaza si o serie de masuri privind eficientizarea Ministerului Public. Va asigur ca am avut si discutii prealabile cu procurorul general despre acest fapt", a afirmat ministrul Justitiei.

El a mentionat ca, in prezent, se lucreaza si la un proiect de lege, impreuna cu reprezentantii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, CSM si MP, pentru accelerarea procedurilor, pana la intrarea in vigoare a noilor Coduri, sustinand ca ministerul ar avea o serie de semnale potrivit carora ar trebui sa se intervina pentru fluidizarea sistemului juridic. De asemenea, Catalin Predoiu a subliniat ca noile coduri raman 'cheia de bolta a reformarii sistemului judiciar'.