Starea femeii internata, marti, in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti dupa ce i s-a facut rau la locul de munca si a intrat in coma profunda, s-a agravat in ultimele 24 de ore, din cauza complicatiilor leziunilor cerebrale, a declarat, vineri, pentru Mediafax, medicul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al spitalului. In timp ce familia tinerei de 34 de ani acuza faptul ca ea a fost nevoita sa munceasca prea mult la serviciu, medicii care o trateaza afirma ca "Nu avem niciun rezultat care sa indice faptul ca suferinta i-a fost cauzata de surmenaj, insa mai asteptam si alte rezultate de laborator."

UPDATE: Sotul femeii a anuntat ca nu va depune plangere impotriva angajatorului, chiar daca spune ca Ramona Ciciu lucra uneori si acasa pentru proiecte de la serviciu, iar in ultima perioada, lucrase mai mult decat de obicei.

UPDATE 2: Procurorii ancheteaza cazul, dupa ce Parchetul s-a autosesizat.

Ramona Ciciu este in continuare in coma profunda si respira cu ajutorul aparatelor, iar functia cardiaca este sustinuta cu perfuzie, potrivit lui Bogdan Popescu. El a anuntat ca prognosticul in acest caz ramane rezervat.

In urma cu o zi, Bogdan Popescu declara ca rezultatele testelor indica o inflamare a muschiului inimii pe fond viral, fara sa fie evidentiat surmenajul fizic si ca nu a putut fi stabilita cauza socului suferit de femeie. Un singur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut o miocardita virala, aceasta insemnand o inflamare a muschiului inimii provocat de o infectie.

Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Ciciu are 34 de ani si ultima oara a fost supusa unui control de medicina muncii in luna decembrie a anului trecut, in urma caruia a obtinut rezultatul "apt".

Carmen Ramona Ciciu este angajata ca programator la aceasta companie din anul 2002, iar in perioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost in concediu de maternitate si crestere a copilului. Angajatorul precizeaza ca programul normal de lucru al femeii este de opt ore, plus o ora pauza de pranz (9.30 - 18:30), iar in perioada ianuarie - martie 2010, durata medie de lucru a fost de opt ore si 30 de minute.

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, Constantin Bujor, a declarat, pentru Mediafax, ca obligatia de a face cercetari in acest caz revine angajatorului, care in cinci zile trebuie sa inainteze dosarul Inspectoratului Teritorial de Munca.