Primarul Neculai Ontanu a lansat dezbaterea publica a proiectului “Supralargirea Soselei Pipera si pasaj denivelat” pentru informarea si consultarea populatiei despre aceasta initiativa.

In acest sens, pe site-ul Primariei Sectorului 2 la adresa www.ps2.ro, la rubrica “Noutati” a fost postat documentul cu titlul “Proiect Supralargire Soseaua Pipera si Pasajul Denivelat – document supus consultarii publice.”

Potrivit documentului prezentat, pentru fluidizarea traficului rutier pe Soseaua Pipera este necesara construirea unui pasaj cu patru benzi de circulatie ce va traversa intersectia dintre Calea Floreasca si strazile Barbu Vacarescu, Capitan Aviator Alexandru Serbanescu si Avionului, precum si supralargirea soselei Pipera.

Noul pasaj, ce urmeaza a fi executat, va avea o lungime totala de 474.40 m, fiind compus din 4 grinzi continue si cu cadre cu 3 deschideri, iar inaltimea maxima a fost impusa de asigurarea unui gabarit de libera trecere h = 5.50 m, pentru linia de tramvai existenta pe Strada Barbu Vacarescu.

Soseaua Pipera se afla situata in partea de nord a Capitalei, incepe de la intersectia cu strada Nicolae Caranfil si se continua cu o latime de patru benzi de circulatie (cate doua pe sens) care, in prezent, se dovedesc insuficiente pentru circulatia din ce in ce mai aglomerata, motiv pentru care noul tronson de sase benzi de circulatie al soselei Pipera va rezolva problema si va face legatura cu pasajul rutier suprateran peste calea ferata din zona Pipera Tunari, realizat de Primaria Sectorului 2 in colaborare cu Primaria Voluntari.

Proiectarea a fost realizata de proiectantul general S.C. Search Corporation S.R.L., selectat de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin licitatie publica.

Vezi aici zona unde ar trebui amplasat pasajul: