Premierul Emil Boc a declarat intr-o emisiune la OTV ca actualul sitem de invatamant din Romania nu este creat dupa interesele de invatare ale copiilor, ci dupa interesele profesorilor.

"Trebuie sa mergem mai departe cu reforma Educatiei si sa pregatim un sistem capabil sa ne dea o generatie bine pregatita pe competente, nu pe toceala. Copiii alearga sa faca fata la cate cerinte sunt la toate materiile. Copiii nu mai au timp pentru ei. Programa noastra ii complexeaza pe copii din dorinta de a sti totul. Nu poti sa stii totul in viata. Trebuie sa ii invatm pe copii competente, sa se descurce. Sistemul nostru de invatmant este croit dupa interesele profesorilor, dupa interesele inspectoratelor scolare, si nu dupa interesele de invatare ale copiilor", a spus Boc.

Premierul a subliniat ca noua lege a Educatiei va schimba din temelii sistemul de invatamant.

Emil Boc a adaugat ca in urma comasarii unor institutii de invatamant vor fi create scoli mai bine pregatite, cu profesori titulari. In ultimele luni, in diferite orase din tara au avut loc proteste ale parintilor dupa ce se anuntase comasarea scolilor la care invata copiii lor.