Cinci puncte de trecere a granitei romano-ucrainene vor fi inchise temporar, incepand joi, pentru finalizarea unor lucrari de reconstructie si amenajare, in vederea aducerii lor la standardele Schengen.

Potrivit Mediafax, care-l citeaza pe purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Suceava, Ilie Boroch, punctele de trecere a frontierei care isi suspenda activitatea incepand din 11 martie sunt Izvoarele Sucevei, Vicovu de Sus, Racovat, Ulma si Climauti. In paralel vor fi inchise punctele de frontiera corespunzatoare de pe granita ucraineana, respectiv Diakivtsi, Bily Kolodiaz, Krasnoyilsk, Ruska si Shepit.

"Se suspenda temporar activitatea autoritatilor de frontiera pentru finalizarea unor lucrari de reconstructie si amenajare a punctelor de frontiera si a zonelor limitrofe. Masura suspendarii s-a luat pentru realizarea in bune conditii a lucrarilor", a informat marti Boroch, care a a precizat ca nu a fost stabilita o data pentru redeschiderea punctelor de frontiera, insa ea va fi comunicata in timp util cetatenilor.

Ministrul Vasile Blaga a declarat joi, la bilantul activitatii pe 2009 a Ministerului Admintratiei si Internelor, ca Romania este pregatita sa intre in Spatiul Schengen, in martie 2011, dar ca principalele vulnerabilitati sunt legate de infrastructura, fiind necesar un efort "serios" al Guvernului pentru rezolvarea problemelor.