Executivul a aprobat marti, printr-un memorandum, finalizarea procesului de electrificare a tuturor gospodariilor ce sunt inca neracordate la reteaua de energie electrica, a anuntat prim-ministrul Emil Boc la finalul sedintei de guvern. Intregul demers ar trebui finalizat pana in 2012, iar valoarea investitiei este de aproximativ 225 de milioane de euro, a precizat premierul.

  • "Astazi (marti - n.r.) am aprobat, prin Memorandum, finalizarea procesului de electrificare a satelor si a localitatilor neelectrificate. Prin aceasta decizie, am mandatat Ministerul Economiei ca in perioada 2010 – 2012, prin investitii proprii ale ministerului, ale Electrica in special, sa finalizeze electrificarea celor aproximativ 100.000 de gospodarii neelectrificate care mai exista in momentul de fata in Romania. In 2010 avem, inca, 97 de localitati care nu sunt electrificate si mai avem in jur de 2.000 de catune izolate cu gospodarii neelectrificate", a anuntat Boc.
  • "Valoarea investitiei este de aproximativ 225 de milioane de euro, pentru 2010, 2011 si 2012, moment la care se va finaliza intregul demers care vizeaza electrificarea locuintelor, gospodariilor din Romania, din mediul rural in special", a mai precizat premierul.

Ministrul Economiei Adriean Videanu declara la inceputul lunii ianuarie ca isi propune ca, pana in 2012, intreaga tara sa fie electrificata. In ceea ce priveste fondurile necesare acestor investitii, Videanu a mentionat ca ar putea fi utilizate sumele obtinute din privatizari si din vanzarea participatiilor minoritare ale statului la diferite companii.