Procurorii parchetului instantei supreme au cerut autoritatilor din Singapore sa aiba acces la actele procedurale pe care le-au realizat privind accidentul provocat in decembrie anul trecut, de o masina a Ambasadei Romaniei, soldat cu moartea unui barbat, informeaza Mediafax.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus, in 2 februarie, inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii fata de Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri in Singapore, retras de la post dupa presupusa implicare a sa in accidentul soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua.

In baza acestei rezolutii, anchetatorii romani au cerut sa aiba acces la actele de procedura, probele, declaratiile de martori desfasurate in Singapore, au declarat, marti, reprezentantii Ministerului Public. Comunicarea cu autoritatile din alte state in domeniul juridic se desfasoara prin Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Alexandru Nicolae Coseru, consilierul economic al Ambasadei Romaniei din Singapore, a declarat ca solicitarea autoritatilor romane a fost transmisa, potrivit site-ul Channel News Asia.

"Stiti ca a fost pus sub acuzare in tara. Astfel, Ministerul Justitiei trebuie sa aiba acces la dovezi, la marturii, la declaratii, si acte de genul acesta. S-a cerut politicos si pe cale diplomatica Ministerului Justitiei sa permita accesul si sa se creeze o comisie mixta pentru a schimba aceste informatii", a spus Coseru.