Un numar de 10.301 salariati din 14 societati din sectorul feroviar urmeaza sa fie disponibilizati in perioada urmatoare, potrivit unei Hotarari a Guvernului, publicata, vineri, in Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, mai mult de jumatate dintre acestia vor fi disponibilizati de la CFR Marfa.

Guvernul a avizat lista societatilor nationale, companiilor nationale si asociatiilor comerciale cu capital majoritar de stat din domeniul feroviar care vor disponibiliza angajati, in contextul procesului de restructurare din sector.

Cele 14 companii incluse pe lista vor beneficia de prevederile Ordonantei de Guvern nr. 9/2010, care reglementeaza masurile de protectie sociala pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare consecintelor restructurarii si reorganizarii unor companii nationale din CFR.

Astfel, potrivit hotararii de guvern, cei mai multi salariati vor fi disponibilizati de la CFR Marfa - 6.700. De la CFR Calatori vor fi concediati 1.100, de la SC Intretinere si Reparatii Vagoane "CFR IRV" - 800, CFR SA - 600, SC Intretinere si Reparatii Locomotive si Utilaje "CFR IRLU" - 500, SC "Electrificare CFR" - 236, SC Reparatii Locomotive "CFR SCRL Brasov" - 111, SC Vanzare Legitimatii Calatorie "Voiaj-CFR" - 73, SC "Tipografia Filaret" - 44, SC Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuseta, Restaurant si Bar "CFR - GEVARO" - 41, SC "Informatica Feroviara" - 38, SC "Intretinere Mecanizata a Caii Ferate" - 23, CFR Ferry-Boat - 20 si SC "Sere si Pepiniere" - 15.