Judetele Harghita, Covasna si Mures vor participa sub numele "Tinutul Secuiesc" la Targul de Turism de la Budapesta "Hungexpo", unde vor avea un stand separat de cel al Romaniei. Judetul Harghita va fi reprezentat si in pavilionul Romaniei cu cateva materiale de promovare.

"Turismul poate fi motorul economiei in cele trei judete, de aceea consideram foarte importante expozitiile de acest gen'', a declarat presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, citat de Agerpres.

''Este important sa participam cu standul comun care se bazeaza pe brandul Tinutului Secuiesc, pentru ca regiunea are o mostenire istorica-culturala comuna prin care putem promova regiunea din punct de vedere turistic", a explicat acesta. Standul, intitulat "Valorile Tinutului Secuiesc", are aproximativ 100 de metri patrati si va prezenta, in perioada 4-7 martie, toate atractiile turistice ale zonei.

Borboly Csaba a precizat ca, la editia de anul trecut, standul Tinutului Secuiesc a avut un succes foarte mare la Targul de Turism de la Bucuresti si doreste ca acest brand sa fie promovat si in Ungaria. Participarea la Targul de Turism Hungexpo de la Budapesta face parte dintr-un program mai amplu al Consiliului Judetean Harghita de promovare turistica a zonei.

Consiliul Judetean intentioneaza ca in 2010 sa amplaseze camere de luat vederi in diferite puncte din judet pentru ca potentialii turisti sa poata verifica, pe Internet, starea vremii sau cum arata zona respectiva. Pentru programul de promovare turistica a judetului Harghita a fost alocata, din buget, suma de 250.000 de lei. Participarea la Targul de Turism Hungexpo, de la Budapesta, va costa 20.000 de lei.