Nati Meir a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel, judecatorii luand act ca acesta este arestat preventiv deja intr-un alt dosar, relateaza Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea acestuia la trei ani de inchisoare pentru inselaciune cu un spor de pedeapsa de un an, astfel incat Nati Meir trebuie sa execute patru ani de inchisoare.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea a peste 11.000 de dolari, 700 de euro si aproape 20.000 de lei de la Nati Meir, dar si plata catre ANAF a peste 30.000 de lei, in solidar cu firma SC Orwalsam Trading SRL. De asemenea, acesta trebuie sa plateasca 70.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Instanta a admis cererile a 71 de persoane inselate de Nati Meir cu sume mici, de la cateva sute de lei pana la cateva mii de dolari sau euro, in valoare totala de 40.000 de dolari, 44.000 de lei si 5.400 de euro.

Sentinta poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti.

In acest dosar, Nati Meir a fost trimis in judecata in 11 decembrie 2006, fiind acuzat de evaziune fiscala, fals intelectual si inselaciune in legatura cu incheierea unor contracte de munca pentru Israel.

Instanta suprema a inceput procedurile in acest caz, insa, dupa ce Meir si-a piedut calitatea de deputat, competenta de solutionare a procesului a revenit Tribunalului Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, in calitate de asociat unic la firma Orwalsam Trading, in perioada 2000 - 2002, Meir s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor, diminuand cu buna stiinta veniturile societatii cu 21 de miliarde de lei vechi (600.000 de euro).

Totodata, in perioada 2000-2005 Nati Meir ar fi indus in eroare, cu ocazia incheierii si executarii contractelor de mediere a fortei de munca, un numar de 129 de persoane, carora le-a produs un prejudiciu de 390.539 de lei (110.000 de euro), incheind contracte de plasare a fortei de munca in calitate de "agent de ocupare", prin intermediul firmei Orwalsam Trading cu societati angajatoare din Israel, specializate in principal in domeniul constructiilor civile.

Intr-un alt dosar, Nati Meir a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv fiind acuzat de inselaciune. El este acuzat de inselarea a opt persoane in timpul precampaniei pentru alegeri, dupa ce a fost prins incercand sa ofere bancnote specimen in schimbul unor servicii.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009.