Bucurestiul ar putea avea, in cativa ani, un parc de distractii dupa modelul celebrului Prater din Viena, a declarat sambata directorul general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement din Capitala, Radu Popa, la finalul unei intalniri cu un grup de investitori austrieci. "Este ceea ce lipseste, in prezent, in Bucuresti. In parcuri sunt vechile instalatii, roata mare si caruselele, care sunt improprii si nesigure pentru copii", spune Radu Popa, citat de Agerpres.

Directorul Administratiei Lacuri si Parcuri este de parere ca Bucurestiul are nevoie de un parc de distractii la standarde europene, iar Austria, prin experienta pe care o are de zeci de ani cu Prater-ul vienez, ar putea fi un partener important. El a adaugat ca un asemenea proiect ar putea fi realizat in baza unui parteneriat public - privat.

In acest fel, municipalitatea bucuresteana nu va investi, ci va pune la dispozitie numai terenul, urmand ca partenerii sa suporte costurile construirii parcului: "Nu facem nici concesiuni de servicii sau de lucrari, ci o asociere in participatiune. Ne vom asocia, prin anunt, scrisori de intentie si analiza de proiecte", a explicat Radu Popa.