Seful Reprezentantei Permanente EURAD la Consiliul Europei, Gigel Lazar, care e si presedintele executiv al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului, afirma ca seful de cabinet al presedintelui CIADO, Radu Beraru, a primit amenintari dupa interzicerea produselor etnobotanice, scrie Mediafax.

Seful Reprezentantei Permanente EURAD (Europe Against Drugs) la Consiliul Europei, Gigel Lazar, care este si presedintele executiv al CIADO, a declarat, joi, la Targu Mures, ca amenintarile au fost "expresii copilaresti", de genul "Ai grija ca oricum suntem pe urmele tale" si i-au fost transmise lui Rares Beraru pentru ca acesta este una dintre persoanele cele mai vizibile, deci mai expuse, din CIADO.

"Rares Beraru, seful de cabinet al academicianului Stolnici (Constantin Balaceanu Stolnici, presedintele CIADO Romania - n.r.) a inceput sa primeasca amenintari fantastice. Amenintari de pe telefoane trimise de pe net, ca am incercat sa verificam telefoanele. Si de ce saracul Rares? Rares este cel mai expus om in relatia cu tertii, in sensul in care se ocupa cu conferintele de presa de la Bucuresti, de relationarea cu ambasadele, de relatiile mele la Consiliul Europei. Numarul lui de telefon e cel mai vizibil pe toate invitatiile", a declarat Lazar.

Potrivit acestuia, Beraru ar fi primit in jur de zece mesaje de amenintare.

"Pentru mine este un semnal de alarma, e o afacere de 30 de milioane de euro. (...) Rares este personajul expus, nu exacerbam problema, dar intotdeauna trebuie sa iti iei masuri de precautie. Inca o data zic: problema drogurilor chiar nu e o problema de gluma", a conchis Gigel Lazar.

Guvernul a interzis, printr-o ordonanta de urgenta, comercializarea a 36 de substante si plante etnobotanice ce au fost trecute in lista drogurilor. Actul normativ a introdus in categoria drogurilor 27 de substante si noua plante etnobotanice cu efect halucinogen, odata cu intrarea in vigoare a actului normativ acestea nemaiputand fi detinute si comercializate.