Subcomisia pentru Protectia Drepturilor Copilului din Camera Deputatilor organizeaza miercuri o dezbatere pe tema alocatiilor de stat pentru copii, la aceasta intalnire fiind invitati reprezentanti ai ONG-urilor de profil, precum si reprezentanti ai Ministerului Muncii, potrivit Agerpres.

Anuntul a fost facut de deputatul liberal Cristina Pocora, care a precizat ca la Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor au fost primite sesizari in legatura cu o serie de propuneri legislative pe tema alocatiei de stat pentru copii, precum si pentru câteva propuneri legislative pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, declara, vinerea trecuta, ca se are in vedere taierea alocatiilor pentru copiii ai caror parinti au venituri mari. "Nu toti copiii vor primi alocatii, ci doar de la un venit in jos. Cu cat aceste venituri vor fi mai mici, cu atat alocatiile vor fi mai mari", a explicat el.

Ministrul Muncii a precizat insa ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie acordate.