Hidrologii au extins marti avertizarea cod portocaliu de inundatii pe raurile din sudul tarii, precum si avertizarea cod galben de inundatii pe cursurile inferioare ale raurilor din vestul tarii. Atentionarea este valabila incepand cu ora 16.00 si pana miercuri, la aceeasi ora, in acest interval fiind posibila depasirea cotelor de inundatie si de atentie pe mai multe rauri din zonele vizate. De asemenea, hidrologii instituie, de joi, cod galben pe mai multe sectoare ale Dunarii.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in perioada 23 februarie, ora 16.00 - 24 februarie, ora 16:00:

  • Se mentine cod portocaliu pe  Valea Cainelui-Vartoapele (afluent al raului Vedea) - jud.Teleorman, Neajlov (sector Vadu Lat-Calugareni) - jud. Giurgiu, Sabar (sector Poienari-Vidra) - jud.Giurgiu, Glavacioc - jud.Giurgiu – afluenti ai Argesului si pe Arges la Budesti - jud. Calarasi.
  •  Se mentine cod galben pe cursurile inferioare ale raurilor Crasna (jud. Satu Mare), Crisul Alb (jud. Arad), Timis (jud. Timis), Barzava (jud. Timis), pe Bega Veche (jud. Timis), pe Desnatui (jud. Dolj), Teleorman (jud. Teleorman), Dambovita-Dragomiresti (jud. Giurgiu).

Totodata, "avand in vedere situatia hidrologica actuala, prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii amonte de intrarea in tara (Bazias) precum si exploatarea Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier se prognozeaza producerea de cresteri de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de atentie pe Dunare (sectorul aval de Portile de Fier), astfel:

  • Se instituie cod galben incepand cu data de joi, 25 februarie, ora 06.00 pe Dunare, local la Isaccea  (jud. Tulcea); incepand cu data de 26 februarie, pe sectoarele Bechet-Zimnicea (jud.Olt, Teleorman), Isaccea-Tulcea (jud. Tulcea) si la Cernavoda (jud. Constanta), iar din 1 martie la Calafat (jud. Dolj)", mai precizeaza INHGA.