Serviciul Roman de Informatii (SRI) respinge acuzatiile potrivit carora l-ar fi monitorizat pe social-democratul Cristian Diaconescu. Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat pentru Mediafax ca institutia "respinge orice fel de acuzatii, institutionale sau personale, legate de implicarea in activitati neconforme cu statutul institutiei noastre si reitereaza faptul ca isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu prevederile legale si cu respectarea principiilor neutralitatii si independentei politice".

"Dezaprobam incercarile de atragere a SRI in dispute cu substrat politic, fara legatura cu agenda de securitate nationala a Serviciului Roman de Informatii", a precizat purtatorul de cuvant al SRI.

Precizarile vin la doua zile dupa ce jurnalista Floriana Jucan a declarat ca a primit un document cu 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta ar aparea in ipostaze compromitatoare. Floriana Jucan a vorbit despre documentul pe care il detine sambata seara, dupa ce Cristian Diaconescu a anuntat ca se retrage de la alegerile pentru presedintia PSD. Monitorizarea ar putea reprezenta un motiv pentru retragerea "intempestiva" a lui Diaconescu din cursa pentru sefia partidului, a declarat Floriana Juncan.

"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui mogul. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a declarat la Realitatea TV Floriana Jucan.

Jurnalista a precizat ca monitorizarea a fost facuta in perioada 1-10 februarie, fara a mentiona cine a realizat documentele pe care le detine.