Aproximativ 150 de hectare de teren arabil si 50 de hectare de pasune din zona orasului Videle, judetul Teleorman, au fost inundate in urma revarsarii a doua parauri din zona de nord a judetului, informeaza Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, sublocotenent Gelu Dragomir, depasiri ale cotelor de pericol se inregistreaza la Vartoape, pe Paraul Cainelui si la Tatarastii de Sus pe raul Teleormanul,dar nu sunt probleme deosebite.

"La Videle, apa balteste pe mai multe strazi din marginea localitatii, iar la Ciolanesti apa a iesit din matca paraului Cainelui, fiind inundate 80 de hectare de terenuri agricole. Tot aici, apa a acoperit un sector cu lungimea de circa 350 de centimetri al DJ 703. Nivelul apelor curgatoare din judetul Teleorman sunt monitorizate permanent, iar comitetele locale pentru situatii de urgenta se afla in stare de alerta", a declarat Gelu Dragomir.

Dragomir a mai precizat ca efectivele ISU Teleorman sunt pregatite sa intervina in zonele vulnerabile pentru populatie cu motopompe, barci pneumatice si mijloace auto speciale, iar judetul este sub incidenta codului portocaliu de avertizare hidrologica.