Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a inaugurat, sambata, partia de schi de pe muntele Cozla, prima partie din tara care detine certificat de omologare europeana, relateaza Agerpres.

''Aveti atatea atractii aici incat puteti aduce toata Europa. Ma bucur sa stiu ca datorita unor astfel de proiecte, municipiul Piatra Neamt si judetul Neamt vor fi mai vizitate de turisti'', a declarat, la inaugurare, ministrul Elena Udrea.

''O sa spun sincer, chiar daca unii se vor supara, dar Elena Udrea a ajutat cel mai mult judetul Neamt, dintre toti ministrii, si a promis ca il va ajuta in continuare'', a spus primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

La eveniment a fost prezent si Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, oras care se va infrati cu municipiul Piatra Neamt. ''Turismul din Romania are toate perspectivele sa dezvolte economia tarii. Am vazut destule tari dar ceea ce ne-a dat Dumnezeu in Romania, nu exista in alte locuri'', a spus primarul Chisinaului.

Totodata, Udrea a deschis oficial si prima editie a Festivalului ''Piatra pe zapada'', in cadrul caruia se vor organiza concursuri de schi, snowboard si sanii, hochei cu maturoiul, coborare pe partie cu faclii si focuri de tabara, iar seara vor avea loc concerte in aer liber cu Fly Project si Corina.