"Nu este firesc ca cei care au Mercedes in curte sa primeasca ajutor social. (...) Sunt de acord ca alocatiile pentru copii sa fie diferentiate in functie de venitul parintilor", a declarat premierul Emil Boc. Liderul de la Palatul Victoria a precizat ca nu este vorba despre o economie la bugetul de stat, ci de acordarea ajutoarelor sociale cu mai multa eficienta.

Cei cu venituri ridicate "nici nu cred ca stiu cat este alocatia in acest moment, pe cand muncitorii cu siguranta stiu ce inseamna 400.000 de lei vechi", a precizat Boc. Premierul a explicat ca este vorba despre un proiect de lege, aflat in dezbatere.

"Vrem sa marim cuantumul alocatiei pentru cei cu venituri mici si sa il diminuam pentru cei care au venituri mai mari. Propunerea nu incalca niciun principiu. Cuantumul nu este stabilit de Constitutie", a continuat premierul. "Daca vom da aceste ajutoare nediferentiat, atunci nu ne vom atinge scopul si eficienta si nu-i vom ajuta pe cei care au nevoie sa iasa din situatiile dificile in care se afla", a precizat Boc.

Explicatiile vin dupa ce ministrul Muncii, Mihai Seitan, a anuntat vineri ca ministerul are in vedere taierea alocatiilor pentru copiii ai caror parinti au venituri mari. "Nu toti copiii vor primi alocatii, ci doar de la un venit in jos. Cu cat aceste venituri vor fi mai mici, cu atat alocatiile vor fi mai mari", a explicat el.