Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a noua inculpati, retinuti in operatiunea "Dragonul Rosu", informeaza DIICOT. Acestia au fost arestati intr-o actiune desfasurata miercuri, fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, contrabanda si spalare de bani.

DIICOT precizeaza ca pentru un alt inculpat a fost solicitata arestarea in lipsa.

Potrivit informatiilor prezentate de DIICOT, cu ocazia efectuarii celor 37 de perchezitii domiciliare din data de 17 februarie "au fost ridicate si indisponibilizate in numerar sumele de 784.596 USD, 550.054 Euro si 595.280 lei, precum si 7 lingouri din aur".

DIICOT anunta ca va continua cercetarile in acest caz.

Potrivit Agerpres, miercuri, procurorii DIICOT si 400 de politistii de la crima organizata si jandarmi au efectuat 37 de perchezitii domiciliare, din care 5 in complexul comercial 'Dragonul Rosu', 4 in judetul Prahova, 9 in Constanta si 19 in Bucuresti.

Procurorii au descoperit ca acest grup era condus de Hua Le Duc, in varsta de 51 de ani, persoana cu dubla cetatenie, romana si vietnameza, iar gruparea era formata din 18 cetateni romani, moldoveni si chinezi. Gruparea se ocupa cu operatiuni de import pe relatia China, introducand in tara produse contrafacute si subevaluate, dar efectua si operatiuni de expatriere a fondurilor banesti obtinute in mod ilicit, prin fraudarea bugetului de stat.