Judecatorul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) Cristian Jipa a fost pus sub invinuire pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu. Jipa s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru a lua cunostinta de acuzatiile care i se aduc.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Jipa a fost audiat, miercuri, de procurorii anticoruptie care se ocupa de acest caz. Potrivit surselor citate, Jipa ar fi acuzat de complicitate la o noua infractiune de trafic de influenta comisa de senatorul Voicu, in schimbul sumei de 60.000 de euro, ce ar fi fost primita tot de la Casuneanu.

In acest dosar au mai fost pusi sub invinuire si judecatorul instantei supreme Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu. Senatorul Voicu s-a prezentat si el miercuri dimineata la sediul DNA, unde a stat aproximativ o ora pentru a da o declaratie procurorilor anticoruptie in acest nou dosar, mai spun sursele citate.

Sotia judecatorului Cristian Jipa este in prezent deputat PSD, partid din care face parte si Catalin Voicu. Florina Ruxandra Jipa este membru in Comisia juridica a Camerei.

Cristian Jipa, judecator la sectia penala a instantei supreme, a mai fost chemat la DNA la mijlocul lunii ianuarie, pentru a da declaratii cu privire la relatiile pe care le-ar avea cu senatorul Catalin Voicu, cercetat pentru trafic de influenta.

Scandalul in acest caz a inceput pe 11 decembrie 2009, cand senatorul PSD Catalin Voicu a fost saltat de procurorii anticoruptie si audiat la DNA pentru trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate. Voicu este acuzat ca, in 2009, a pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, potrivit unui comunicat de presa al DNA.

Au urmat la audieri la DNA, in acelasi dosar, omul de afaceri Marius Locic, judecatorul Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu. Potrivit unor surse, judecatorul Florin Costiniu ar fi primit o suma importanta de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces. Sentinta magistratilor, definitiva si irevocabila, a fost insa impotriva omului de afaceri. Dupa sentinta, Casuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, pentru a-i reprosa ca nu a rezolvat litigiul asa cum dorea.

Presedintele Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la traficul de influenta savarsit de senatorul Voicu.