Prima etapa a examenului de bacalaureat din 2010 incepe luni, cu proba orala la limba romana, anunta Ministerul Educatiei, intr-un comunicat citat de Mediafax . In plus, examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise.

Toti elevii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba romana, a doua proba va fi la Matematica, pentru elevii de la filiera tehnologica, real si o parte din vocational si Istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational.

Examenul de bacalaureat va cuprinde si mai multe evaluari orale, pe parcursul clasei a XII-a. Astfel, vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana (in perioada 15-17 februarie 2010) si, dupa caz, in limba materna, pentru elevii care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale (in 17-19 februarie).

O alta evaluare este cea privind competentele digitale (in perioada 19-29 aprilie), la care se adauga evaluarea competentei lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal (31 mai - 4 iunie). Prima proba scrisa la examenul de bacalaureat va fi la Limba romana, in 28 iunie 2010, urmata de Limba materna - in 29 iunie, proba obligatorie a profilului - in 30 iunie si proba la alegere - 2 iulie.

Pe 4 iulie vor fi afisate rezultatele, in perioada 6-7 iulie vor fi evaluate contestatiile, iar pe 8 iulie vor fi anuntate rezultatele finale.