Aproximativ 15.500 de oameni au vizitat Palatul Parlamentului, in acest week-end. Programul de vizitare a Camerei Deputatilor, in cadrul evenimentului "Parlament deschis", a fost prelungit duminica pana la ora 17.00, se arata intr-un comunicat de presa citat de Agerpres. Doar in primele doua ore de la deschidere, duminica, peste 4.000 de persoane au intrat in circuitul de vizitare.

Ghid pentru vizitatori a fost presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. In circuitul de vizitare s-au aflat sali precum ''I.I.C. Bratianu'', ''Take Ionescu'', ''Unirii'', ''Al.I.Cuza'', ''Spiru Haret'', ''Nicolae Iorga'', ''Nicolae Balcescu'', ''Galeria de Onoare''. De aceasta data, vizitarorii au avut acces si la spatii care nu fac parte, in mod obisnuit, din circuitul de vizitare: cabinetul Presedintelui Camerei Deputatilor, sala de plen, salonul oficial ''I.G.Duca'' si sala ''Mihai Viteazu''.

''Este pentru prima oara cand, dupa numai doua ore de la deschiderea portilor Parlamentului, deja se inregistreaza un numar de peste 4.000 de vizitatori. Aceasta actiune legata de portile deschise reprezinta si o actiune de promovare. Marea majoritate a strainilor care vin in Bucuresti sunt atrasi de ideea de a vizita Palatul Parlamentului si atunci trebuie sa avem grija sa le facilitam acest lucru pentru ca ei sa vina intr-un numar cat mai mare'', a declarat Roberta Anastase pentru Agerpres.