Camera Deputatilor organizeaza, sambata si duminica, a 6-a editie a evenimentului „Parlament deschis”. Cei interesati pot vizita Palatul Parlamentului, accesul urmand sa se faca prin intrarea C1, nivel P (intrarea dinspre Piata Constitutiei).

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a fost prezenta sambata, incepand cu ora 10.00, la acest eveniment, ea oferind explicatii despre procesul legislativ si activitatea sa primelor grupuri de vizitatori.

Cei interesati vor putea vedea in aceste doua zile, intre orele 10.00 - 16.00, mai multe sali reprezentative pentru activitatea Camerei Deputatilor – "I.I.C. Bratianu", "Take Ionescu", "Unirii", "Al.I.Cuza", "Spiru Haret", "Nicolae Iorga", "Nicolae Balcescu", "Galeria de Onoare", dar si alte cateva spatii care nu fac parte, in mod obisnuit, din circuitul de vizitare. Printre acestea se numara Cabinetul Presedintelui Camerei Deputatilor, sala de plen, salonul oficial “I.G.Duca" si sala "Mihai Viteazu".

Palatul Parlamentului numara peste 5100 de incaperi, este structurat pe 14 niveluri si impartit in 21 de corpuri. Suprafata totala construita desfasurata a spatiilor este de 365.400 m².

La editiile anterioare s-au inregistrat peste 60.000 de vizitatori.