Primarul Capitalei a anuntat, vineri, ca va incepe astuparea gropilor din oras chiar daca ploua, pentru ca pana in primavara, cand va fi demarat un program mai amplu de reabilitare a acestora, sa se poata circula normal, anunta Mediafax.

Primarul general spune ca noua substanta folosita miercuri noapte pentru plombarea gropilor s-a dovedit a fi "un experiment reuşit", edilul estimand ca toate gropile din Capitala vor fi refacute în doua saptamani, atunci cand vremea va fi favorabila.

"Am dat sa faca portofoliul de gropi. Stiu întrebarile de genul, «de ce s-au format aceste gropi?» Nu vreau sa intru acum într-o astfel de discutie, dar vreau sa va asigur ca vom începe astuparea acestora chiar daca ploua, pentru ca oamenii sa poata circula normal", a afirmat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei si-a exprimat multumirea ca, in zilele cu ninsori sau ploi abundente, au fost curatate caile de acces, iar transportul in comun a fost asigurat. In schimb, "Nu am reuşit sa eliminam cozile de maşini de la semafor, cand ploua, întrucat numarul de maşini este constant", spune el.

In ceea ce priveste depozitarea zapezii, el a aratat ca cele 200 de puncte de colectare au capacitate redusa. "Nu ma scuz. Va prezint situatia aşa cum este", spune edilul Capitalei, care a tinut, insa, sa precizeze ca cheltuielile pentru deszapezire nu se ridica la milioane de euro.

"Plata pentru deszapezire este facuta de catre primariile de sector, dupa care, la noi, vin facturile pentru validare. Poate în martie vom şti exact cat a costat deszapezirea. Nu este adevarat ca s-au cheltuit milioane de euro cu deszapezirea", a afirmat Sorin Oprescu.