Viscol si ninsoare abundenta in municipiul Pitesti si in sudul judetului Arges, unde autoritatile au decis sa restrictioneze traficul, in timpul noptii, pe mai multe tronsoane. Joi dimineata, drumul national 7 Pitesti - Ramnicu Valcea a fost deblocat, la fel si Pitesti - Slatina. Si Autostrada Bucuresti - Pitesti a fost deblocata, dupa ce in timpul noptii autoritatile au inchis traficul, din cauza viscolului si a zapezii.

Traficul se desfasoara cu dificultate si in Bucuresti, unde ploua si zeci de strazi si intersectii au fost inundate.

In judetul Arges, viteza vantului atinge pe alocuri, in rafale, si 80 de kilometri la ora. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Arges, interventia drumarilor este ingreunata de furtuna de zapada care readuce in foarte scurt timp pe carosabil zapada indepartata de utilaje.

Apa Nova: Rugam locuitorii capitalei sa evite pe cat posibil deplasarile cu masinile personale

Apa Nova informeaza printr-un comunicat de presa ca a mobilizat toate utilajele si echipamentele din dotare, "pentru a rezolva situatiile produse in Bucuresti ca urmare a ploii si topirii accelerate a zapezii". "Rugam locuitorii capitalei sa evite pe cat posibil deplasarile cu masinile personale, pentru a nu ingreuna accesul utilajelor noastre in zonele cu acumulari de apa si sa nu parcheze masinile deasupra gurilor de scurgere", se arata in comunicat.

Comandamentul de iarna s-a reunit joi la ora 9.00

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat joi, la ora 9.00, intrunirea Comandamentului de iarna, informeaza Agerpres. Apelul vine dupa ce, in urma cu o zi, Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de salubritate sa inlature zapada de la gurile de canal, pentru a asigura scurgerea apelor care ar putea proveni din topirea acesteia.

Primarul le-a solicitat miercuri operatorilor de salubritate si Apa Nova sa supravegheze gurile de canalizare (Giulesti Sarbi, Aparatorii Patriei), pentru a interveni in caz de inundatii sau ninsori abundente, solicitand totodata sa se continue operatiunea de imprastiere a substantelor antiderapante pe trotuare, pentru a nu se forma poduri de gheata.

In cursul notii de miercuri spre joi, primarul general s-a aflat, impreuna cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, in zonele Aparatorii Patriei si Progresul - zone cu risc ridicat de inundatii.

  • HotNews.ro te invita sa trimiti poze si filme cu iarna din orasul tau. Foloseste formularul din articol sau trimite imaginile tale pentru HotReporter.